Çerez Politikası Aydınlatma Metni


Bu aydınlatma metni, veri sorumlusu sıfatıyla Gentan Özel Sağlık Hizmetleri Anonim Şirketi (“Şirket”) tarafından, Şirkete ait www.gentan.com internet sitesini ziyaretiniz sırasında otomatik olarak işlenecek olan kişisel verileriniz hakkında 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (“Kanun”) ve ilgili diğer mevzuata uygun olarak sizleri bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır. Ayrıca işbu metinde internet sitesinde hangi amaçlarla hangi tür çerezlerin kullanıldığı ve bu çerezleri nasıl kontrol edebileceğiniz bilgileri sizlere sunulmuştur.

 

Bu aydınlatma metni ……. tarihinde güncellenmiş olup, beyanın Şirket tarafından kısmen veya tamamen yenilenmesi halinde yürürlük tarihi güncellenecek, internet sitemiz aracılığıyla ile ilgili kişilerin erişimine sunulacaktır.

 

İnternet sitesinde bulunan çerezler yoluyla toplanan ve işlenen kişisel verileriniz internet sitemizden en verimli şekilde faydalanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek amaçlarıyla Kanunun 5’inci maddesinin 2. fıkrasının f bendinde yer alan “ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” hukuki sebebine dayanarak işlenmektedir. İşlenen kişisel verileriniz yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilmesi ile sınırlı olarak ve mevzuata uygun şekilde ilgili çerezin hizmetlerini sunan taraflarla paylaşılmaktadır; ancak kanunen gerekli olduğu hallerde yetkili kamu kurumlarıyla da paylaşılabilir. İşleme ve aktarıma ilişkin detaylı bilgilendirme aşağıdaki listede sunulmuştur.

 

Çerez Nedir ve Neden Kullanılmaktadır?

 

Çerezler, internet sitesi ve uygulamayı ziyaret ettiniz sırasında tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır.

 

Kullanılan Çerezler Nelerdir?

 

İnternet sitesi içerisinde(Google Analytics, CloudFlare, Hotjar ve Grav) çerezleri kullanılmaktadır.

 

Hangi Çerezler Hangi Amaçlarla Kullanılmaktadır?

 

 

ÇEREZ

İSİM

AÇIKLAMA, SÜRE ve TERCİHLER

Google Analytics

_ga, _gid, _gat

Bu tür çerezler tüm istatistiksel verilerin toplanmasını bu şekilde Sitenin sunumunun ve kullanımının geliştirilmesini sağlar. Google, bu istatistiklere toplumsal istatistikler ve ilgilere ilişkin veriler eklemek suretiyle, kullanıcıları daha iyi anlamamızı sağlar.

 

Sitemiz, Google Analytics çerezleri kullanmaktadır. Söz konusu çerezler ile toplanan veriler sadece internet sitesi kullanımına ait istatistiksel anonim veri olup, ABD’de bulunan Google sunucularına aktarılmakta ve söz konusu veriler Google’ın veri koruma ilkeleri ile uyumlu olarak muhafaza edilmektedir. Google’ın analitik veri işleme faaliyetleri ve kişisel verilerin korunması konusundaki ilkeler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için buraya tıklayabilirsiniz.

 

Maksimum Tutulan Süre: 720 Gün

Kullanılan Süre: 180 Gün

 

Çerezlerin Kontrolü: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

 

CloudFlare

__cfduid

Kötü niyetli ziyaretçileri tespit etmesine yardımcı olur ve meşru olmayan kullanıcıları engeller. Cloudflare'nın güvenlik özelliklerini desteklemek için gereklidir. _Cfduid çerezi, Son Kullanıcı IP adreslerini belirli değerlere sahip tek yönlü bir hash kullanarak toplar ve anonimleştirir, böylece kişisel olarak tanımlanamazlar.

 

Maksimum Tutulan Süre: 365 Gün

Hotjar

_hjid

Bu çerez, müşteri ilk önce Hotjar betiği içeren bir sayfaya geldiğinde ayarlanır. Tarayıcıdaki o siteye özgü olan rastgele kullanıcı kimliğini korumak için kullanılır. Bu, aynı siteye yapılan sonraki ziyaretlerde davranışların aynı kullanıcı kimliğine atfedilmesini sağlar.

 

Maksimum Tutulan Süre: 365 Gün

Grav

grav-site-cb415a7

Bu çerez, kullanıcının site içerisinde dolduracağı formların kullanıcı tarafından gönderildiğinden emin olmak için kullanılır.

 

Süre: Oturum boyunca.

 

 

Çerezlerin Kullanımını Nasıl Kontrol Edebilirim?

 

Tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerinizi kişiselleştirme imkanına sahipsiniz.

 

Google Analytics

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Google Chrome

http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647

Internet Explorer

https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

Mozilla Firefox

http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies

Opera

http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/

Safari

https://support.apple.com/kb/ph19214?locale=tr_TR

 

Kişisel Veri Sahibi (İlgili Kişi) Olarak Haklarınız

 

Kanun kapsamında ilgili kişi olarak, Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11’inci maddesi kapsamındaki haklarınıza dair taleplerinizi, Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğe uygun olarak Şirket’e iletebilirsiniz.


Paylaş :

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız. Çerez Politikasını İncele!